October 14, 2021, 7:37 pm

כל התוכן באתר הוא בגדר לכאורה…

הערב במקום שידור ישיר נשים לכם הרצאה מוקלטת של אלעד פרסמן שניתנה בלשכת ממפיס ומצריים של הבונים החופשיים בארץ.
מדובר במה שמכונה לשכת קצה (Fringe Masonry) ולאורך השנים היא נקשרה בלא מעט ארגונים אוקולטים ומהפכניים מאז הקמתה במאה ה19. חבריה אוהבים לעסוק מאוד בנושאים אזוטריים שנאספים מכל קצוות תבל, והם לא ממש מוכרים על ידי הבנייה החופשית של הזרם המרכזי, אבל ההיסטוריה וההשפעה שלהם לא פחותה משלהם. המרצה אינו חבר בלשכה ולא באף אחווה, אך הוא הוזמן לתת את ההרצאה בגלל העניין הרב שהם גילו בנושא.

העשבונאים באמזונס מתפלגים לקבוצות רבות ושונות ממש כמו התפלגות הצמחים המגוונת שביערות הגשם. בהרצאה ידובר בעיקר על תפיסת העולם הקוסמולוגית והפילוסופית של עשבונאי האייהוואסקה המסטיסוס באמזונס.

עוברים על השורשים הילדיים של אותם עשבונאים מימיי אימפריית האינקה, ומנגד לשורשים האירופאים אשר חלקם הגיעו מחצרות אצולה של אלכימאים בתקופת הרנסאנס. נושא זה נחשד בעבר כקשר בעל חשיבות על ידי החוקר טרנס מקינה שלא הצליח בדיוק לשים את האצבע על הזיקה הקיימת במסורות, אך אנו נמשיך הלאה עוד הרבה מהיכן שהוא שפסק.

כמובן שנרחיב על הצמחים בהם משתמשים העשבונאים -ובעיקר על גפן הרוחות, האייהוואסקה, והקוסמולוגיה שהתפתחה סביבם. בהרצאה מובאים שירים, מיתוסים, פולחן ופילוסופיה שהתפתחו סביב הצמחים. מדובר בעולם מושגים ציורי ועשיר שבא לתאר את חווית הקורנדרו (עשבונאי מרפא) בעודו צולל אל החוויה הדתית (אקסטטית) כדי להוציא ממנה ניצוצות של רפואה בעבור עצמו והקהילה.

מי זה ד"רסיטו? מי זאת סירניטה? מה הם טוענים שנמצא בבטן כדוה"א? האם פונייה קולרדו, הוויירה קספי, צ'ירי סננגו, אג'ו סאצ'ה ועוד הם יישויות העוסקות ברפואה המתקיימת ביבשות המרוחקות של הנפש? או רק צמחים שבטעות קוסמית מפעלים בנו כפתורים ומפתחות כאלה ואחרים?

היהלום שבכתר ההרצאה יהיה הקשר היהודי, ואף של כיתות קבליות וזוהריות מתקופת הרנסאנס, יחד עם התפקיד החשוב שלהם בחשיפת תפיסת עולמם של השמאנים למערב, קשר שהחל כבר לפני כ400 שנה, ולא רק לאחרונה כפי שמעטים כבר שמו לב בארץ.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *