December 15, 2020, 7:37 pm
כל התוכן באתר הוא בגדר לכאורה…
והנה מגיעה התשובה – #הקשר_הסיני של הסנאטור "הרפובליקני" מיץ' מקונל:
לין ווד חוזר לתפקיד "השוטר הרע" ומכריז שמדובר בבוגד וש"אשתו של מקונל יודעת":
Mitch McConnell @senatemajldr is NOT a Patriot. Ask his wife. She knows.
McConnell just wants power, influence, & money. He is willing to sell America to get what he wants. McConnell is a traitor to American Patriots.
His day of judgment is coming. https://t.co/d0ECDfk5Tk
— Lin Wood (@LLinWood) December 15, 2020
אשתו של מקונל היא איליין צ'או, ממוצא סיני כמובן, והיא מכהנת כמזכירת התחבורה בממשל. למשפחת צ'או קשרים רבים הן בתוך ארה"ב והן בתוך סין מה שמעניק למשפחה מעמד מיוחד בשתי המעצמות.
חברת הספנות בבעלות משפחת צ'או פרחה בזכות הקשרים של המשפחה בסין וזה מעמיד את איליין צ'או ובעלה מיץ' מקונל בניגוד עניינים חמור שכן איליין צ'או אמורה לדאוג לאינטרסים של הצי הסוחר האמריקאי מתוקף תפקידה כמזכירת התחבורה.
אביה של אשתו למד בסין לפני עליית הקומוניסטים לשלטון עם לא אחר מז'יאנג זמינג שהפך לימים לנשיא סין.
לאחר שסין החלה להתאושש מהשנים הקשות שלה, משפחת צ'או קנתה מניות בחברה ממשלתית לייצור אלקטרוניקה ימית. החברה מכרה בין השאר ציוד לצבא הסיני והייתה מקושרת למשרד שבראשו אז עמד ז'יאנג זמין.
לאחר שז'יאנג הפך לראש המפלגה הקומוניסטית הסינית, צ'או האב נפגש איתו כמה וכמה פעמים כולל בשנת 1989 במתחם המסווג של מטה הנהגת המפלגה בלב בייג'ינג.
קבוצת הספנות foremost של צ'או, החלה לעשות עסקים בארה'ב בשנות ה 60 וכיום כל הספינות שהיא מפעילה מיוצרות בסין במימון סיני חלקי וכן היא חתומה גם עם ממשל סין על חןזה שהופך אותה למשנע מחצבי ברזל סינית עבור יצרני פלדה סינים.
יותר מ 70% מהספינות של החברה פועלות בסין ומהוןה חלק חשוב במכונת התעשייה הסינית. החברה עצמה כמובן שמכחישה את החשיבות של המספרים הללו וטוענת שהיא חברה קטנה בתוך שוק מצומצם שנשלט על ידי סין.
בניגוד למשרדי תשתיות אחרים שפרחו בתקופתו של טראמפ כחלק מתנופת הפיתוח של ארה"ב, משרד התחבורה של איליין צ'או דווקא נשאר במקום ואף הוגשו בקשות לצמצם תקציבים ולסגור תכניות שנועדו לפעול לטובת צי הסוחר האמריקאי המתפורר.
פקידי השטח טוענים שההנחייה לקצץ מגיעה מהבית הלבן – איליין צ'או, ושהכסף חזר בזכחת הקונגרס.
הפקידים ה"נאורים" ממשרד התחבורה טוענים דווקא שצ'או היא פטריוטית (מה חשבתם?), ושאין קשר בין המדיניות שלה לעסק המשפחתי. מזכיר את "הוד נאורותה" ליאת בן ארי וההתגייסות המוחלטת של פרקליטות וקסנר להגן על עסקיה הפרטיים?**
**המציאות בשטח מראה שהחברה של משפחת צ'או דווקא מציעה מלגות בסין שנועדו לעודד סטודנטים מקומיים להצטרף לענף הספנות
מופתעים?
The swamp runs deep.